Ankkaa rypälekastikkeessa
Hedelmät sopivan ankan kaveriksi mainiosti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ankka
- omenalohkoja ja viinirypäleitä lisukkeeksi
- suolaa ja pippuria
Kastike
- ½ pkt pekonia, suikaleina
- 2 ½ dl porkkanaa, sipulia, juuriselleriä hienonnettuina
- 1 ½ dl herkkusieniä, hienonnettuina
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl margariinia
- 2 ½ dl kanalientä
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Jaa ankka rinta- ja koipipaloiksi. Mausta ne ja paista kypsiksi uunin keskitasolla.
2. Paista sillä aikaa hienonnetut vihannekset ja pekoni padassa voissa. Puuteroi päälle jauhot, lisää liemi ja hauduta 15 minuuttia.
3. Soseuta kastike. Kuumenna se uudestaan kiehuvaksi. Lisää pari ruokalusikallista ankan paistolientä sekä viini. Lisää tomaattipyree, mausta mausteilla. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois.
4. Paloittele ankanrinnat ja laita siivut vadille jaettujen koipien kera. Kaada päälle kastike. Koristele viinirypäleillä ja paistetuilla omenalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku