Ankkaa rypälekastikkeessa

Hedelmät sopivan ankan kaveriksi mainiosti.

Neljälle

  • 1 ankka
  • omenalohkoja ja viinirypäleitä lisukkeeksi
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • ½ pkt pekonia, suikaleina
  • 2 ½ dl porkkanaa, sipulia, juuriselleriä hienonnettuina
  • 1 ½ dl herkkusieniä, hienonnettuina
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  • 2 ½ dl kanalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Jaa ankka rinta- ja koipipaloiksi. Mausta ne ja paista kypsiksi uunin keskitasolla.

2. Paista sillä aikaa hienonnetut vihannekset ja pekoni padassa voissa. Puuteroi päälle jauhot, lisää liemi ja hauduta 15 minuuttia.

3. Soseuta kastike. Kuumenna se uudestaan kiehuvaksi. Lisää pari ruokalusikallista ankan paistolientä sekä viini. Lisää tomaattipyree, mausta mausteilla. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois.

4. Paloittele ankanrinnat ja laita siivut vadille jaettujen koipien kera. Kaada päälle kastike. Koristele viinirypäleillä ja paistetuilla omenalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!