Ankkaa rypälekastikkeessa
Hedelmät sopivan ankan kaveriksi mainiosti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ankka
- omenalohkoja ja viinirypäleitä lisukkeeksi
- suolaa ja pippuria
Kastike
- ½ pkt pekonia, suikaleina
- 2 ½ dl porkkanaa, sipulia, juuriselleriä hienonnettuina
- 1 ½ dl herkkusieniä, hienonnettuina
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl margariinia
- 2 ½ dl kanalientä
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Jaa ankka rinta- ja koipipaloiksi. Mausta ne ja paista kypsiksi uunin keskitasolla.
2. Paista sillä aikaa hienonnetut vihannekset ja pekoni padassa voissa. Puuteroi päälle jauhot, lisää liemi ja hauduta 15 minuuttia.
3. Soseuta kastike. Kuumenna se uudestaan kiehuvaksi. Lisää pari ruokalusikallista ankan paistolientä sekä viini. Lisää tomaattipyree, mausta mausteilla. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois.
4. Paloittele ankanrinnat ja laita siivut vadille jaettujen koipien kera. Kaada päälle kastike. Koristele viinirypäleillä ja paistetuilla omenalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi