Porter-paisti porosta
Tämän paistin voi toteutta myös hirven- tai naudanpaistista. Kokonaisina paistetut herkkusienet ja salottisipulit maistuvat lisänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg luutonta poronpaistia
- vehnäjauhoa
- 2 tl timjamia
- 6 katajanmarjaa
- 6 mustapippuria
- 1,5 lihaliemikuutiota
- 1 sipuli lohkoina
- 2 valkosipulinkynttä halkaistuina
- 1 pullo portteria
- 2 dl mustaviinimarjamehua
- 1 dl kiinalaista soijaa
- 1 rkl arrowjuurta
Valmistusohje
1. Kierittele maustamaton paisti vehnäjauhossa. Laita se pataan. Paina lihamittari lihan paksuimpaan kohtaan. Lisää pataan muut ainekset. Keitä hiljaa kannella peitettynä, kunnes mittari näyttää 70-75 astetta, yleensä se vie noin 1,5 tuntia.
2. Jätä paisti liemeensä yön yli. Pane se kylmään, kun se on jäähtynyt.
3. Ota paisti liemestä ja siivilöi liemi kasariin. Kiehauta ja suurusta mahdollisesti pienellä määrällä vesitilkkaan sekoitettua arrowjuurta. Viipaloi liha ja nosta viipaleet pataan, kaada liemi päälle. Tarjoile voissa nopeasti paistettujen vihannesten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka