Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hirven hapanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ikivanha resepti. Marinadi takaa, että lihasta tulee sekä mureaa että maukasta.

Kuudelle

  • 1,5 kg hirvenpaistia

Marinadi

  • 1 l kotikaljaa
  • 3 rkl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 sipuli siivuina
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 katajanmarjaa murskattuina

Kastike

  • siivilöity keitinliemi
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2-3 rkl vehnäjauhoa
  • pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Laita liha astiaan, joka saa olla melko ahdas. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin 5-7 vuorokaudeksi, kääntele lihaa muutamia kertoja.

2. Kuivaa liha, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista ympäriinsä pannulla voissa. Siirrä liha pataan ja keitä sitä kannen alla hiljaa 1,5 - 2 tuntia. Voit valella välillä marinadilla.

3. Nosta liha padasta. Siivilöi liemi kastikekasariin, lisää kerma ja kiehauta. Suurusta veteen sekoitetulla jauholla. Keitä jauho kypsäksi 5 minuuttia. Mausta kastike pihlajanmarjahyytelöllä.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti