Jänistä ja balsamicoa

4 annosta

  • 1 puhdistettu kokonainen jänis
  • 100 g pekonia
  • 2 salvianlehteä
  • 4 tl Ortalli balsamietikkaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 dl ruokakermaa
  • loraus Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Puhdista ja sido jänis ja kääri pintaan pekonia. Ruskista kuumalla pannulla öljyssä, jossa mausteena rosmariini ja salvia. Pirskottele lihan päälle balsamiviinietikkaa ja murusta liemikuutio pannuun.

Lisää 2-3 dl vettä ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää kerma ja anna hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla vähintään kaksi tuntia.

Puhdista lopuksi kypsä jänis luuttomaksi ja leikkaa annospaloiksi. Kypsä liha irtoaa helposti luista. Leikkaa jänis annospaloiksi ja kaada päälle hieman kastiketta. Kastikkeen voit kaataa lihojen päälle tai tarjota sen erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.