Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jänistä ja balsamicoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 1 puhdistettu kokonainen jänis
  • 100 g pekonia
  • 2 salvianlehteä
  • 4 tl Ortalli balsamietikkaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 dl ruokakermaa
  • loraus Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Puhdista ja sido jänis ja kääri pintaan pekonia. Ruskista kuumalla pannulla öljyssä, jossa mausteena rosmariini ja salvia. Pirskottele lihan päälle balsamiviinietikkaa ja murusta liemikuutio pannuun.

Lisää 2-3 dl vettä ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää kerma ja anna hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla vähintään kaksi tuntia.

Puhdista lopuksi kypsä jänis luuttomaksi ja leikkaa annospaloiksi. Kypsä liha irtoaa helposti luista. Leikkaa jänis annospaloiksi ja kaada päälle hieman kastiketta. Kastikkeen voit kaataa lihojen päälle tai tarjota sen erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Jänistä