Jättikatkarapuja ja papuja balsamicon kera
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 5 annosta
- 400 g valkoisia papuja (keitettyjä)
- 30 kpl isoja kuorellisia jättikatkarapuja (kypsiä)
- 2 porkkana
- 1 sipuli
- pala varsiselleriä
- 2 viipaletta parmankinkkua
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl Ortalli balsamietikkaa karahvissa
- Lanfranchi neitsytoliiviöljyä maun mukaan
- suolaa maun mukaan
Liemi
Papuseos
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kuori katkaravut ja keitä kuorista liemi. Tee liemi näin: keitä ravunkuoria 2 dl vettä noin 10 minuuttia.
Leikkaa porkkanat, sipuli, selleri, kinkku pieneksi ja paista pannussa kevyesti laakerinlehtien kanssa. Lisää pavut ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla maun mukaan ja paista vielä hetken. Poista laakerinlehdet seoksesta.
Soseuta puolet papuseoksesta tehosekoittimessa ja lisää niin paljon rapujen keitinlientä, että saat kastikkeen koostumuksen.
Laita kastike kulhoon ja lisää loput papuseoksesta sekä katkaravut. Ennen tarjoilua, pirskottele päälle balsamiviinietikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku