Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jättikatkarapuja ja papuja balsamicon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 5 annosta
  • 400 g valkoisia papuja (keitettyjä)
  • 30 kpl isoja kuorellisia jättikatkarapuja (kypsiä)
  • 2 porkkana
  • 1 sipuli
  • pala varsiselleriä
  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl Ortalli balsamietikkaa karahvissa
  • Lanfranchi neitsytoliiviöljyä maun mukaan
  • suolaa maun mukaan

Liemi

    Papuseos

      Valmistusohje

      Reseptin tarjoaa:

      Kuori katkaravut ja keitä kuorista liemi. Tee liemi näin: keitä ravunkuoria 2 dl vettä noin 10 minuuttia.

      Leikkaa porkkanat, sipuli, selleri, kinkku pieneksi ja paista pannussa kevyesti laakerinlehtien kanssa. Lisää pavut ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla maun mukaan ja paista vielä hetken. Poista laakerinlehdet seoksesta.

      Soseuta puolet papuseoksesta tehosekoittimessa ja lisää niin paljon rapujen keitinlientä, että saat kastikkeen koostumuksen.

      Laita kastike kulhoon ja lisää loput papuseoksesta sekä katkaravut. Ennen tarjoilua, pirskottele päälle balsamiviinietikkaa.

      Tuoreimmat aiheesta

      Katkarapukastike