- Pese porkkana ja leikkaa se ja sienet parin sentin tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Pilko broileri pieniksi suupaloiksi.
- Huuhdo riisi muutaman kerran kylmällä vedellä, laita kattilaan ja lisää vettä keitto-ohjeen mukaan.
- Lisää kaikki muut aineet joukkoon, sekoita ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla siten, että kaikki vesi imeytyy riisiin. Sekoita välillä kevyesti, jotta ruoka ei pala pohjaan.
- Kun riisi on kypsää ja vesi imeytynyt, lisää halutessasi nokare voita tai margariinia antamaan makua. Anna riisin olla kattilassa vielä hetki. Kuohkeuta riisi kevyesti sekoittaen.
Takikomigohan on suosittu ruoka Japanissa erityisesti syksyllä, jolloin sienet ovat parhaimmillaan. Ruoka on helpoin tehdä riisinkeittimellä, mutta toki kattilassakin onnistuu.
Ohje: Marjo Seki Makumatkoja Japaniin (Aviador 2024).