Saudikana – helppo ja edullinen uunibroileri!
Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja Nanna Rintala vinkkaa edullisen kanaruoan, joka tunnetaan hänen perheessään nimellä saudikana. Nannan äiti kehitteli ohjeen perheen asuessa Saudi-Arabiassa.
- Aktiivinen valmistusaika: 5min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 35min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 4 maustamatonta broileri koipireisipalaa
- 3 dl riisiä (raakaa)
- 7 dl vettä
- 1 1/2 tl suolaa + hiukan kullekin koivelle
- 2 tl curryä + 1 tl kullekin koivelle
- 5-10 kokonaista neilikkaa
- 10 kokonaista kardemumman siementä
- 1 kanelitanko
- 2 dl rusinoita
- Öljyä uunivuokaan
Valmistusohje
- Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Öljyä syvä, lasagnetyyppinen uunivuoka. Kaada vuokaan riisit sekä suola, curry, neilikat, kardemummansiemenet, rusinat ja puolitettu kanelitanko. Sekoita mausteet riisin joukkoon.
- Kaada vesi riisien päälle.
- Sirottele ja hiero kunkin koipireiden nahan alle (ellet pääse nahan alle, iske vähän reikiä nahan läpi lihaan ja mausta nahan pinta) ja päälle teelusikallinen curryjauhetta ja hiukan suolaa. Mikäli et ole löytänyt marinoimattomia paloja, voit pestä marinadin pois kylmällä vedellä, kuivaa huolellisesti.
- Asettele kananpalat vierekkäin riisipedille nahkapuoli ylöspäin ja paista 200 asteessa noin puolitoista tuntia eli kunnes nahka muuttuu rapeaksi ja ruskeaksi.
Nannan vinkit: Makumieltymystesi mukaan voit valita riisin, basmatista tai risottoriisistä saat aika puuromaisen tahmaisen lisäkeriisin, toiset pitävät enemmän pitkäjyväisen perusriisin irtonaisuudesta. Neilikat antavat reippaasti makua, niiden kanssa voit aloittaa varovasti, kardemummansiemeniä voit huoletta nakata joukkoon sen kymmenkunta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka