Saudikana – helppo ja edullinen uunibroileri!

saudikana
Broilerin koipireidet paistuvat uunissa mausteisella riisipedillä. Kaikki äitini reseptit

Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja Nanna Rintala vinkkaa edullisen kanaruoan, joka tunnetaan hänen perheessään nimellä saudikana. Nannan äiti kehitteli ohjeen perheen asuessa Saudi-Arabiassa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 5min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 35min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 4 maustamatonta broileri koipireisipalaa
  • 3 dl riisiä (raakaa)
  • 7 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa + hiukan kullekin koivelle
  • 2 tl curryä + 1 tl kullekin koivelle
  • 5-10 kokonaista neilikkaa
  • 10 kokonaista kardemumman siementä
  • 1 kanelitanko
  • 2 dl rusinoita
  • Öljyä uunivuokaan

Valmistusohje

  1. Aseta uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Öljyä syvä, lasagnetyyppinen uunivuoka. Kaada vuokaan riisit sekä suola, curry, neilikat, kardemummansiemenet, rusinat ja puolitettu kanelitanko. Sekoita mausteet riisin joukkoon. 
  3. Kaada vesi riisien päälle. 
  4. Sirottele ja hiero kunkin koipireiden nahan alle (ellet pääse nahan alle, iske vähän reikiä nahan läpi lihaan ja mausta nahan pinta) ja päälle teelusikallinen curryjauhetta ja hiukan suolaa. Mikäli et ole löytänyt marinoimattomia paloja, voit pestä marinadin pois kylmällä vedellä, kuivaa huolellisesti.
  5. Asettele kananpalat vierekkäin riisipedille nahkapuoli ylöspäin ja paista 200 asteessa noin puolitoista tuntia eli kunnes nahka muuttuu rapeaksi ja ruskeaksi.

Nannan vinkit: Makumieltymystesi mukaan voit valita riisin, basmatista tai risottoriisistä saat aika puuromaisen tahmaisen lisäkeriisin, toiset pitävät enemmän pitkäjyväisen perusriisin irtonaisuudesta. Neilikat antavat reippaasti makua, niiden kanssa voit aloittaa varovasti, kardemummansiemeniä voit huoletta nakata joukkoon sen kymmenkunta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.