Glaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniä

Kaikenlaiset juurekset sopivat pediksi ruskistetuille sienille - kokeile vakkapa juuripersiljaa, mustajuurta, palsternakkaa ja juuriselleriä. Viipaloidut juurekset kannattaa ruskistaa kevyesti, jolloin niistä tulee mukavan rapeita. Samalla juuresten sisältämä sokeri karamellisoituu ja maustaa pinnan herkulliseksi. Ohjeesta riittää alkupalaksi neljälle ruokailijalle ja kasvipääruoaksi kahdelle ruokailijalle. Tarjoa riisin kera.

4 annosta

  • 2 juuripersiljan juurta
  • 300 g sieniä maun mukaan
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2-3 rkl kirkastettua voita
  • 25 g voita
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori juuripersiljan juuret ja leikkaa viistoon mahdollisimman tasakokoisiksi, noin 2-3 mm:n viipaleiksi. Kuumenna 1 rkl kirkastettua voita teflonpannulla tai kattilassa. Ruskista juuria hetki, lisää tilkka vettä ja keitä 2-3 minuuttia.

2. Lisää sitruunamehu, 25 g voita, suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Keitä vielä pari minuuttia, kunnes neste ja voi saostuvat kermaiseksi kastikkeeksi, joka peittää juurekset. Ripottele päälle karkeaksi hienonnettua persiljaa.

3. Puhdista sienet ja paloittele suurimmat. Kuumenna pannulla 2 rkl voita ja paista sieniä hetki. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Annostele juuripersiljan juuret lämpimille lautasille, lusikoi sienet juuripedille ja ripottele päälle raakaa salottisipulia.

Parhaat ruokaohjelmat