Pad Thai

HellapoliisiPadThai
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Pad Thai, on Thaimaasta tuttu ruokalaji, jonka valmistat nopeasti vaikka työpäivän jälkeen, mutta se on mainio tarjottava myös rennoissa illanistujaisissa. Broilerin tilalla voit käyttää myös nyhtökauraa, härkistä, tofua, naudan- tai porsaanlihaa. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan.

Pad Thai (4 annosta)

  • 180 g riisinuudeleita + vettä
  • kiehuvaa vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 400-500 g broilerinfileesuikaleita, nyhtökauraa, härkistä, porsaan- tai naudanfileesuikaleita tai tofua
  • ½ tl suolaa
  • 1 chilipaprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • ½ kesäkurpitsa
  • 100 g siitakesieniä
  • 200 g Bellaverde & Fiorina (varsiparsakaali ja varsikukkakaali)
  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • mustapippuria myllystä
  • kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Laita riisinuudelit kulhoon ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Anna liota hetki. Valuta ja kaada päälle kiehuvaa vettä hetkeksi, kunnes riisinuudelit pehmenevät. Valuta.

Esikäsittele kasvikset. Hienonna chilipaprika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkana, kesäkurpitsa ja tarvittaessa siitakesienet. Leikkaa varsiparsakaalista ja -kukkakaalista pieni pala kannasta.

Kuumenna öljy isolla wokkipannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla. Lisää kaikki kasvikset ja kääntele hetki.

Lisää vielä valutetut riisinuudelit ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes kuumenevat. Mausta ruoka kalakastikkeella ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle kevätsipulia, korianteria ja minttua. Tarjoa seuraksi chilikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.