Fetatäytetyt lammasjauhelihapihvit nuudeleiden kera
Keitä iso satsi tätä arkiruokaa, koska tästä tulee suosittu suosikki. Muuntele jauhelihan maustamista timjamilla ja parmesaanilla. Jos kyllästyt pastaan, ruoan voi tarjoilla mainiosti myös riisin tai perunoiden kera.
Ainekset
- Neljälle
- 500 g lampaanjauhelihaa
- 1-2 kananmunaa
- suolaa, pippuria
- voita tai öljyä paistamiseen
- 500 g paseerattuja tomaatteja
- 1 dl barbequekastiketta/Heinz-chilikastiketta
- 1 keltasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 100 g fetajuustoa
- suolaa, pippuria, öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja kananmunat notkeaksi taikinaksi.
2. Muotoile taikina pyöreiksi paloiksi, kuutioi juusto ja laita juustopalat jokaisen lihapyörykän keskelle, paista ne voissa tai öljyssä.
3. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja paprika sekä kastike. Keitä kokoon miedolla lämmöllä 15 minuuttia. (Ruoka voi olla liedellä pidempäänkin, tai sen voi valmistella tähän asti, jäähdyttää ja myöhemmin vain kuumentaa. Kastikkeesta tulee maukkaampi, jos se saa maustua jonkin aikaa.)
4. Tarjoile tuoreiden nuudeleiden tai tagliatellen sekä parsakaalin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka