Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapu-kesäkurpitsakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäkurpitsa muuntuu moneksi. Tämä katkarapu-kesäkurpitsakastike sopii aivan uudenlaiseksi alkuruoaksi tai vaikkapa kevyeksi pääruoaksi. Vaikka tehosekoittimesta on paljon apua mausteseoksen valmistuksessa, se valmistuu myös tavallisessa huhmareessa. Lisänä maistuvat leipä ja riisi.

4 annosta

  • 1 kg katkarapuja kuorineen
  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli kuorittuna ja paloiteltuna
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia hienonnettuna
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 1-1½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Hienonna tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli karkeaksi silpuksi. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Sekoita sipulisilppu, valkosipulinkynnet, kurkuma, paprikajauhe ja inkivääri tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna öljy kohtuullisen kuumaksi paistin- tai wokkipannulla. Lisää maustetahna pannulle ja kuullota vähintään viisi minuuttia, kunnes öljy erottuu mausteista ja nousee pinnalle.

3. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja hienonnetut tomaatit ja kuullota kaksi minuuttia. Lisää katkaravut ja jatka kuullottamista vielä 1-2 minuuttia, kunnes katkaravut ovat lämmenneet kauttaaltaan. Kuori pinnalle noussut öljy, sillä öljyn poistaminen ei vaikuta makuun. Lisää hieman vettä niin, että seos muuttuu kastikkeeksi. Tarjoa leivän ja keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike