Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanajauhelihapihvit ja ruohosipulikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Broilerijauheliha on hyvää ja sitä tekee itsekin helposti monitoimikoneella. Tämä pihvi maistuu rakuunalta ja tarjoillaan maissin ja tuoreen pinaatin sekä kermaisen ruohosipulikastikkeen kanssa.

Neljälle

  • 400 g luutonta broilerinlihaa
  • 2 rkl voisulaa
  • ½ rkl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 250 g pinaattia
  • 1 dl maissinjyviä

Kastike

  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pidä huoli, että broilerinliha on jääkaappikylmää. Laita paloiteltu liha, suola ja vastajauhettu pippuri monitoimikoneeseen. Jauha liha lyhyillä pitokytkimen painalluksilla. Lisää voisula ja rakuuna. Sekoita jauheliha taas muutamalla painalluksella.

2. Kastike: Kiehauta kerma yhdessä voin kanssa ja keitä kokoon, kunnes kastike on sopivan paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. Puhdista pinaatti ja poista paksut lehtiruodit. Valuta maissinjyvät.

3. Muotoile jauhelihasta pihvejä ja paista ne molemmilta puolilta voissa kauniin ruskeiksi ja läpikypsiksi. Silppua ruohosipuli hienoksi ja sekoita kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Aseta pinaatinlehdet ja maissinjyvät lämpimille lautasille ja nosta pihvit niiden päälle. Tarjoile kastike erillään.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit