Jauhelihapiiras purjosuikaleilla

Niin vanhat kuin nuoretkin rakastavat jauhelihapiirakkaa. Iso, ihana vihersalaatti lisukkeena ja hedelmiä jälkiruokana – voilà, täydellinen arkipäivällinen.

Ainekset

  • Neljälle

Piirastaikina

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g jauhelihaa
  • voita
  • 1 purjo, suikaleina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä tai lientä
  • 3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse 2/3 taikinasta, vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja, kääri reunalle alumiinifoliokaistale. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia, poista folio.

3. Ruskista jauheliha hyvin, mausta. Paista purjo kuultavaksi ja sekoita kaikki jauhelihatäytteen ainekset.

4. Täytä piiraskuori, kaulitse loput taikinasta ja ota siitä suikaleita, jotka asetat täytteen päälle. Penslaa munalla, paista kypsäksi uunissa 20-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!