Jauhelihapiiras purjosuikaleilla
Niin vanhat kuin nuoretkin rakastavat jauhelihapiirakkaa. Iso, ihana vihersalaatti lisukkeena ja hedelmiä jälkiruokana – voilà, täydellinen arkipäivällinen.
Ainekset
- Neljälle
Piirastaikina
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 350 g jauhelihaa
- voita
- 1 purjo, suikaleina
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä tai lientä
- 3 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi, työstä taikinaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse 2/3 taikinasta, vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja, kääri reunalle alumiinifoliokaistale. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia, poista folio.
3. Ruskista jauheliha hyvin, mausta. Paista purjo kuultavaksi ja sekoita kaikki jauhelihatäytteen ainekset.
4. Täytä piiraskuori, kaulitse loput taikinasta ja ota siitä suikaleita, jotka asetat täytteen päälle. Penslaa munalla, paista kypsäksi uunissa 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka