Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kannellinen jauhelihapiiras basilikalla ja oreganolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun piiraalla on kansi, maut ja mehukkuus säilyvät paremmin. Tomaattisalaatti on mainio valinta lisukkeeksi.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 600 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk tomaattimurskaa chilillä
  • 1 rkl basilikaa
  • ½ rkl oreganoa
  • 1 vatkattu kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Ota taikina jääkaapista, kaulitse 2/3 taikinasta ja vuoraa sillä keskisyvä uunivuoka, pistele pohja. Laita jääkaappiin.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Ruskista jauheliha, mausta ja lisää muut ainekset. Anna kiehua 20 minuuttia.

5. Esipaista piiraskuorta uunin keskitasolla 10 minuuttia, lisää täyte.

6. Kaulitse lopusta taikinasta kansi ja peitä jauheliha sillä. Tee siihen ilmareikiä tai ota taikinapyörällä irti kuvioita. Penslaa taikina munalla, paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka