Kannellinen jauhelihapiiras basilikalla ja oreganolla
Kun piiraalla on kansi, maut ja mehukkuus säilyvät paremmin. Tomaattisalaatti on mainio valinta lisukkeeksi.
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 600 g sika-nautajauhelihaa
- 2 hienoksi raastettua porkkanaa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk tomaattimurskaa chilillä
- 1 rkl basilikaa
- ½ rkl oreganoa
- 1 vatkattu kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Ota taikina jääkaapista, kaulitse 2/3 taikinasta ja vuoraa sillä keskisyvä uunivuoka, pistele pohja. Laita jääkaappiin.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Ruskista jauheliha, mausta ja lisää muut ainekset. Anna kiehua 20 minuuttia.
5. Esipaista piiraskuorta uunin keskitasolla 10 minuuttia, lisää täyte.
6. Kaulitse lopusta taikinasta kansi ja peitä jauheliha sillä. Tee siihen ilmareikiä tai ota taikinapyörällä irti kuvioita. Penslaa taikina munalla, paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka