Jauhelihapiirakka jogurtilla
Tämä on ruokaisa piiras lihalla ja vihanneksilla. Tarjoile mielellään ruoanlaittojogurttinokareen kera, jonka maustat haluamallasi tavalla, sekä vihersalaatin kanssa.
Ainekset
- 6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa chilillä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 1 tl timjamia
- ½ lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- 2-3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista jauheliha muruiseksi, mausta ja laita pataan. Lisää muut ainekset paitsi juusto. Keitä ilman kantta n. 30 minuuttia.
4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse ja vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja ja esipaista 10 minuuttia.
5. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte, ripottele päälle juustoraastetta. Paista kypsäksi n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka