Sipuli-anjovispiiras

Tämän välimerellisen piiraan voit tarjoilla sellaisenaan tai muutaman tomaattimurskalusikallisen kera, jonka levität sipulitäytteelle. Piiras on maukkainta haaleana.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 500 g keltasipulia, hienonnettuna
  • 25 g margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 10 anjovisfileetä
  • 1 kourallinen mustia oliiveja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Paista sipulit pehmeiksi, mutta älä ruskista, margariinissa pannulla. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa munat ja kerma, lisää juusto. Mausta.

5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.

6. Sekoita sipuli ja munaseos, kaada piiraskuoreen. Asettele päälle anjovikset ja oliivit. Paista kypsäksi uunissa 15-20 minuuttia

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!