1. Tee ensin mausteseos. Murra kanelitanko paloiksi. Laita kaneli, neilikka ja siemenet kuivaan paistinpannuun ja paahda keskilämmöllä noin minuutin ajan, kunnes kaneli on aromaattista ja siemenet alkavat poksahdella (ravistele pannua paahtaessasi, jotta mausteet eivät pala).
2. Ota pannu liedeltä ja lisää paprikajauhe. Laita mausteseos maustemyllyyn, tehosekoittimeen tai mortteliin ja jauha jauhemaiseksi. Siivilöi jauhe tarvittaessa. Valmis mausteseos säilyy jopa kolme kuukautta ilmatiiviissä purkissa.
3. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
4. Tee hummus. Sekoita kuutioitu kurpitsa, valkosipulinkynnet, inkivääri, kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja yksi ruokalusikallinen mausteseosta isossa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä seos uunivuokaan. Laita vuoka esilämmitettyyn uuniin ja kypsennä 30 minuuttia, kunnes seos on pehmentynyt.
5. Kun kurpitsa on pehmentynyt, poista valkosipulinkynsien kuoret ja kaada seos tehosekoittimeen. Lisää tahini, kahviherneet, tilkka sitruunamehua (sitruunasta puristettuna) ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku – voit joutua lisäämään sitruunamehua.
6. Kaada hummus kulhoon ja sirottele päälle hieman mausteseosta. Valuta päälle oliiviöljyä ja tarjoile lämmitetyn tai paistetun pitaleivän kanssa.