Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa
Tämä Antto Melasniemen lammasresepti sopii mainosti vaikka pääsiäispöytään. Reseptiä kokeili Sivumaku-blogin Jani Kinnunen. Melasniemi käytti reseptissä lampaan etuselkää, Kinnunen heitti pataan karitsan lapaa. Kinnusen mukaan ruoan laittaa tulille vartissa ja tuntien kypsytys hoituu kuin itsestään uunissa. Resepti: Christer Lindgren: Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö (Otava 2010)
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg lampaan lapaa (tai etuselkää) paloina
- 1 porkkana
- 100 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 l lihalientä
- timjamia
- rosmariinia
- mustapippuria rouhittuna ja kokonaisena
- suolaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattila, lorauta hiukan öljyä ja/tai voita pohjalle ja ruskista lihat. Pilko kasvikset isoiksi paloiksi ja laita pataan. Lisää mukaan pari oksaa timjamia ja rosmariinia. Kaada mukaan lihaliemi. Lisää muutama kokonainen pippuri pataan. Laita kansi päälle ja pata uuniin ja anna hautua viitisen tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Nosta lihat padasta, maista ja mausta suolalla tarvittaessa. Keitä lientä hiukan kasaan. Siivilöi liemi. Tarjoa liha haluamasi lisukkeen kera ja lorauta päälle lihalientä kastikkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa