Hummus:
1. Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele ne ja keitä soodan kanssa kypsiksi. Ota desi keitinlientä talteen.
2. Aja herneet ja keitinliemi tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai kutterissa. Siirrä massa kulhoon ja anna jäähtyä.
3. Murskaa valkosipulit suolan kanssa morttelissa ja yhdistä hernemassaan. Lisää tahini ja sekoita voimakkaasti. Lisää sitruunamehu, kun massa on sakeaa. Mausta.
4. Koristele oliiviöljyllä ja chilijauheella.
Baba Ghanoush – Munakoisotahna:
Perinteinen Baba Ghanoush on aavistuksen savuinen, sillä munakoisot paahdetaan avotulella. Kotikeittiössä ne voi kypsentää uunin grillivastuksen alla.
1. Grillaa tai paista munakoisoja kuumassa uunissa, kunnes kuori hiiltyy. Upota kypsät munakoisot kylmään veteen ja poista mustunut kuori. Voit myös antaa munakoisojen jäähtyä ja kaapia sisuksen lusikalla pois.
2. Valuta munakoisot siivilässä, soseuta ne ja lisää sekaan tahini. Sekoita joukkoon sitruunamehua sekä mausteita makusi mukaan. Koristele sumakilla ja oliiviöljyllä.
Banadoura bi Arak – Liekitettyä tomaattia:
Arak on rypälemehusta tislattu väkiviina, joka maistuu anikselta. Tässä ohjeessa sen voi korvata millä tahansa vahvalla alkoholilla.
1. Koverra tomaatti, täytä arakilla ja sytytä. Anna
liekin palaa loppuun. Leikkaa tomaatti isoiksi
lohkoiksi ja tarjoile.
Lammas-bulguripallot:
1. Kaada bulguri kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että se peittyy. Anna imeytyä noin 20 minuuttia ja siivilöi.
2. Murskaa morttelissa minttu, suola, meirami ja kuutioitu paprika.
3. Aja raaka naudanliha tehosekoittimessa tai kutterissa hyvin hienoksi ja sekoita bulguriin. Lisää mausteseos, juustokumina sekä loput suolasta. Sekoita hyvin ja jätä vetäytymään.
4. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, lisää rypsiöljy sekä pieneksi pilkottu sipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten lampaanjauheliha, mustapippuri ja suola. Kypsennä ja jäähdytä.
5. Muotoile taikinasta noin 60–80 gramman kokoisia palleroita ja täytä ne. Uppopaista 175-180 asteessa noin 5 minuuttia.