Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella
Julkaistu
Liemessä-ruokabloggaaja Jenni Häyrisen kreikkalainen linssikeitto fakes on arkiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan keiton salaisuus on liemi ja sen valmistus.
- Aktiivinen valmistusaika: 25min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Ruokavalio: Vegaaninen, Kasvisruoka
Ainekset
- sipuli
- 2 porkkanaa
- 3 lehtisellerin vartta
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- nippu tuoretta persiljaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 4 laakerinlehteä
- 3 dl punaisia (tai ruskeita) linssejä
- 5 dl kasvislientä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- mustapippuria
- suolaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
- Kuori sipuli ja porkkanat. Pilko sipuli, porkkanat ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota kasviskuutioita reippaassa oliiviöljyssä kattilassa tai padassa 15 minuuttia.
- Lisää tomaattipyree, silputtu persilja, mausteet, linssit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Anna porista 20 minuuttia. Ruskeat linssit kestävät hieman pidempääkin keittämistä.
- Lisää tarvittaessa hieman vettä. Mausta linssikeitto lopuksi punaviinietikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"