Kanakorma & neilikkariisi
Ainekset
- 4:lle hengelle
Kana & marinadi
- 4 kpl kananrintafileetä
- ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 2 tl suolaa
- ½ sitruunan mehu
- (1/2 rkl Limmi sitruunamehua)
- 1 tl garam masalaa
Kormakastike
- 2 rkl maissiöljyä tai muuta vaaleaa paistoöljyä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl juustokuminan siemeniä (tai 2 tl jauhettua juustokuminaa)
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl currya
- (½ tl vahvaa chilijauhetta, jos haluat lisää potkua)
- 5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
- 2 sipulia
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 1 tlk (400g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
- 2 dl kookoskermaa (intialaista tai 1 dl thaimaalaista kookoskermaa)
- 1 dl mantelijauhetta (tai 1 ½ dl mantelilastuja)
Valmistusohje
Laikkaa rintafileet isoiksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon jogurtti, inkivääritahna, suola, sitruunamehu sekä garam masala ja laita jääkaappiin marinoitumaan.
Silppua sipuli, valkosipuli ja ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa wokissa tai paistinpannussa, laita kuivat mausteet öljyyn ja freesaa hetken. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää sipuli, inkivääritahna sekä valkosipuli ja jatka pehmennystä. Lisää sekaan vielä tomaatit, kookoskerma ja mantelijauhe ja anna porista 10 minuuttia miedolla lämmöllä, niin että sipuli ja tomaatit pehmenevät.
Laita kastikkeen poreilun lomassa kananpalat vartaisiin. Kaada uunivuokaan pari senttiä kylmää vettä ja asettele kananpalat veden yläpuolelle vuoan reunojen varaan. Paista vartaita 250-asteessa grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Jos grillikausi on avattu, suosittelen aitoa grilliä niin vartaat saavat kauniin värin.
Soseuta pehmennyt kormakastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Jos kastike kaipaa mielestäsi raikkautta, sitruunamehu sopii kanakormaan. Kypsennä kanapalat loppuun kastikkeessa koko ajan sekoittaen (paksu kastike roiskuu ympäriinsä kiehuessaan).
Tarjoa basmatiriisin ja mangochutneyn kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku