Pullataikina:
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja 2 dl vehnäjauhoja. Anna seistä muutama minuutti, jotta hiiva alkaa toimia ja pintaan muodostuu kuplia.
- Lisää jauhot vähitellen samalla vaivaten. Vaivaa muutama minuutti, lisää sitten voi ja jatka vaivaamista vielä noin 10 minuuttia, jotta taikina irtoaa hyvin käsistä ja leivontakulhosta. Anna taikinan levähtää 15 minuuttia.
- Leivo taikina pitkäksi tangoksi ja leikkaa tanko 24 osaan. Pyöritä osat pulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratuille uunipellille. Anna kohota leivinliinan alla noin tunnin ajan. Voitele kohonneet pullat kananmunalla tai kauramaidolla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Porkkanakakkupullat:
- Leikkaa pullista kansi sivuun. Levitä pohjalle porkkanahilloketta. Pursota päälle mascarponevaahto. Ripottele päälle mantelirouhetta tai pyöräytä kermavaahdon reunat mantelirouheessa. Aseta päälle kansi ja ripottele päälle tomusokeria.
- Tee hilloke. Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Tee vaahto. Mittaa kaikki aineet mantelirouhetta lukuun ottamatta kulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
Hyvän pullataikinan salaisuudet
- Pullataikinan voit tehdä maitoon, veteen tai kasvimaitoon
- Kohotukseen voit käyttää tuore- tai kuivahiivaa
- Vaivaa taikinaa riittävän pitkään, sitko on tärkeää, jotta pulla jaksaa kohota ja pitää muotonsa.
- Kohota riittävän pitkään. Yksi kohotus riittää (valmiina pullina), mutta taikinaa tulee lepuuttaa kuitenkin hetki ennen leipomista pulliksi. Kohota vedottomassa ja hieman lämpimässä paikassa. Mitä viileämpi paikka, sitä pidempi kohotus.
- Älä käytä taikinaan liikaa jauhoja, taikina saa olla pehmeä. Pehmeästä taikinasta saat kuohkeimmat pullat.