Joulukala-resepti
Maija Silvennoisen täydellisen ja maukkaan joulukalan ohje. Kalan jouluinen kuorrutus syntyy sinapista, tuorejuustosta ja kylmäsavulohesta.
Joulukala
- 500 g siika – tai lohifileetä
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
Kuorrutus
- 1 dl tuorejuustoa
- 1 dl kylmäsavulohta hienonnettuna
- 1 rkl sinappia
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 0,5 dl tilliä hienonnettuna
Pinnalle
- 0,5 dl ruiskorppujauhoja
Valmistusohje
Mausta siikafileet sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla ja laita voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja laita se tasaisena kerroksena fileiden päälle. Ripottele kuorrutuksen päälle korppujauhoja.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen kunnes kala on kypsää.
Nauti lämpimänä keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden tai luumuriisin kera. Maistuu myös kylmänä leikkeleenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"