Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joulukala-resepti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija Silvennoisen täydellisen ja maukkaan joulukalan ohje. Kalan jouluinen kuorrutus syntyy sinapista, tuorejuustosta ja kylmäsavulohesta.

Joulukala

  • 500 g siika – tai lohifileetä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria

Kuorrutus

  • 1 dl tuorejuustoa
  • 1 dl kylmäsavulohta hienonnettuna
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 0,5 dl tilliä hienonnettuna

Pinnalle

  • 0,5 dl ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Mausta siikafileet sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla ja laita voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja laita se tasaisena kerroksena fileiden päälle. Ripottele kuorrutuksen päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen kunnes kala on kypsää.

Nauti lämpimänä keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden tai luumuriisin kera. Maistuu myös kylmänä leikkeleenä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee