Joulukala-resepti

Maija Silvennoisen täydellisen ja maukkaan joulukalan ohje. Kalan jouluinen kuorrutus syntyy sinapista, tuorejuustosta ja kylmäsavulohesta.

Joulukala

  • 500 g siika – tai lohifileetä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria

Kuorrutus

  • 1 dl tuorejuustoa
  • 1 dl kylmäsavulohta hienonnettuna
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 0,5 dl tilliä hienonnettuna

Pinnalle

  • 0,5 dl ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Mausta siikafileet sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla ja laita voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja laita se tasaisena kerroksena fileiden päälle. Ripottele kuorrutuksen päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen kunnes kala on kypsää.

Nauti lämpimänä keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden tai luumuriisin kera. Maistuu myös kylmänä leikkeleenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!