Mainos

Gluteeniton joulukinkun kastike

shutterstock_527342713

Joulukinkun kastikkeen voi valmistaa helposti myös gluteenittomasti.

Ainekset

  • 3 dl jäähtynyttä kinkun paistolientä vedellä laimennettuna (paistoliemi on suolaista ja siksi se kannattaa laimentaa vedellä sopivan suolaiseksi).
  • 2 rkl Semper hienoa jauhoseosta
  • 1 dl omenahilloa
  • 2 rkl sinappia
  • 1,5 dl kermaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Valmistus:

Suuruste: sekoita jauhoseos tilkkaan jäähtynyttä, vedellä laimennettua paistolientä.

Kiehauta loppu paistoliemi, hillo ja sinappi. Sekoita joukkoon suuruste ja kerma. Keitä muutama minuutti kokoajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Mausta ripauksella pippuria. Kinkun liemissä on eroja, joten maistele kastiketta ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!