Kinkun kastike – perinteinen ja helppo resepti joulukinkun paistoliemestä
Julkaistu
Kastike joulukinkulle valmistuu helposti näilä ohjeilla. Kinkun kastike on maukkainta ja parasta, jos käytät sen valmistuksessa joulukinkun paistolientä.
Ainekset
- 2 dl kinkun paistolientä
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 2 rkl sinappia
- mustapippuria
- 1,5 rkl Maizenaa suurustamiseen
- ( 1 dl omenasosetta)
Valmistusohje
Kinkun kastike paistoliemestä valmistuu helposti näin:
- Lämmitä kinkun paistolientä kattilassa. Lisää kuohukerma, sinappi ja pippuria.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sinappia ja pippuria. Voit myös lisätä omenasosetta tai hieman sokeria.
- Suurusta kastike esimerkiksi maissitärkkelyksellä: Sekoita maizenaa pieneen vesitilkkaan ja kaada kastikkeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
Katso videolta, miten kastike valmistuu:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka