Joulumakkara

Itse valmistettu joulumakkara maistuu hyvältä joulun laatikkoruokien kanssa. Käytä suolaa säästeliäästi, sillä lihaliemi on melkoisen suolaista.

8-10 annosta

  • 300 g naudanlihaa
  • 300 g vähärasvaista sianlihaa
  • 300 g silavaa
  • 220 g keitettyjä perunoita (noin 3 dl)
  • 1½ dl lihalientä
  • 1½ dl keitettyä maitoa
  • 1 rkl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
  • 1 tl rouhittua maustepippuria
  • 14 tl inkivääriä
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1½ m siansuolta

Valmistusohje

1. Kiehauta maito ja jäähdytä jääkaapissa. Jauha lihat ja silavat lihamyllyn hienoimmalla terällä tai hienonna nopeasti yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Hienonna myös perunat. Sekoita jauhetut lihat ja perunat, mausteet, jäähtynyt maito ja kylmä lihaliemi. Keitä tai paista pieni nokare seosta ja tarkista maku.

2. Pursota puhdistettuun suoleen sopiva määrä täytettä ja sido kiinni sopivan pituisiksi makkaroiksi. Pistele makkarat neulalla, jotta niihin ei jää ilmaa.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makkarat veteen ja hauduta 20-25 minuuttia. HUOM! Älä keitä makkaroita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!