Joulumakkara
Itse valmistettu joulumakkara maistuu hyvältä joulun laatikkoruokien kanssa. Käytä suolaa säästeliäästi, sillä lihaliemi on melkoisen suolaista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
8-10 annosta
- 300 g naudanlihaa
- 300 g vähärasvaista sianlihaa
- 300 g silavaa
- 220 g keitettyjä perunoita (noin 3 dl)
- 1½ dl lihalientä
- 1½ dl keitettyä maitoa
- 1 rkl suolaa
- 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
- 1 tl rouhittua maustepippuria
- 14 tl inkivääriä
- 1/4 tl neilikkaa
- 1½ m siansuolta
Valmistusohje
1. Kiehauta maito ja jäähdytä jääkaapissa. Jauha lihat ja silavat lihamyllyn hienoimmalla terällä tai hienonna nopeasti yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Hienonna myös perunat. Sekoita jauhetut lihat ja perunat, mausteet, jäähtynyt maito ja kylmä lihaliemi. Keitä tai paista pieni nokare seosta ja tarkista maku.
2. Pursota puhdistettuun suoleen sopiva määrä täytettä ja sido kiinni sopivan pituisiksi makkaroiksi. Pistele makkarat neulalla, jotta niihin ei jää ilmaa.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makkarat veteen ja hauduta 20-25 minuuttia. HUOM! Älä keitä makkaroita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"