Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hanhenmaksamakkara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hanhipäivällisellä hanhenmaksamakkara on yksi suosituimpia lisukkeita.

Kahdeksalle

  • 1 hanhen maksa
  • 4 rkl puuroriisiä
  • 3 dl kermamaitoa (mittasuhde valinnainen)
  • ½ hienonnettu punasipuli
  • 1 ½ rkl voita
  • ½ dl rusinoita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta meiramia tai 1 tl kuivattua
  • suolaa
  • pippuria
  • suolta ja sidelankaa
  • lientä hanhen luiden keittämisestä tai kuutiosta

Valmistusohje

1. Keitä riisi kermamaidossa 15 minuuttia, anna jäähtyä. Ruskista sipuli 1 rkl voita, anna jäähtyä. Jauha maksa, sipuli, riisi, ½ rkl voita, rusinat, siirappi, kananmuna, meirami ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Täytä suoli hanhenmaksamassalla. Täytä kevyesti ja sido päät, puhko reikiä haarukalla. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä liemessä 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Viipaloi makkarat kylminä ja lämmitä viipaleet muiden tarjoiltavien hanhenosien kanssa ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty makkara