Vanhanajan joulumakkara
Kokeilepa kotitekoisten joulumakkaroiden valmistamista! Resepti on tässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
5 kg makkaraa
- 2 kg rasvatonta sianlihaa
- 1 kg silavaa
- 1 kg keitettyjä, kylmiä perunoita
- 1 3/4 l keitettyä, kylmää maitoa
- ½ litraa lihalientä
- 3-4 rkl suolaa
- 1 ½ tl jauhettua valkopippuria
- 2 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl sokeria
- 2 hyppysellistä kanelia
- 1 rkl perunajauhoa
- 5-6 metriä kiemuraista suolta
Suolaseos
- 1 tl salpietaria
- 3 ½ rkl suolaa
- 3 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Jauha liha kaksi kertaa, toisella kerralla yhdessä perunan ja silavan kanssa. Sekoita massaan perunajauho ja mausteet. Vaivaa seosta ja ohenna maidolla ja lihaliemellä vähän kerrallaan. Keitä pieni koenokare massaa suolatussa vedessä, maistele tarkoin ja säädä mausteutus kohdalleen.
2. Täytä suolet makkaramassalla melko löysästi. Sido makkaran päät kunnollisesti.
3. Hiero makkaraan suolaseosta ja pane kylmään vuorokaudeksi. Jos haluat säilyttää kypsentämätöntä makkaraa kauemmin, se on pakastettava tai pantava suolaliemeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"