1. Makkara: Leikkaa kuoritut perunat paloiksi ja jauha lihamyllyssä yhdessä lihan ja sipulin kanssa. Lisää suola, pippuri, sokeri, meirami, timjami ja perunajauhot ja sekoita hyvin. Paista pieni koepala ja maista. Täytä halutun kokoisia makkaroita suoleen, solmi päät yhteen sidelangalla. Pistele makkaroihin reikiä haarukalla, suolaa ja laita jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä keitä makkaroita varovaisesti n. 20 minuuttia. Nosta ne kattilasta ja anna levätä muutama minuutti ennen tarjoilua.
2. Sinappikastike: Sulata 2 rkl voita kattilassa ja lisää 4 rkl vehnäjauhoja. Käännä levy pois päältä ja anna seoksen vetäytyä pari minuuttia, välillä sekoittaen jottei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää samalla sekoittaen 5 dl maitoa sekä suolaa ja valkopippuria. Anna poreilla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta karkealla sinapilla.
3. Kuori ja leikkaa juureksia paloiksi, esimerkiksi porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, naurista, purjoa, lehtiselleriä, kyssäkaalia, perunaa, retiisejä, ruusukaalia, punasipulia, keltasipulia ym. Keitä kasvikset pehmeiksi.