Jättijoulutorttu – helppo, nopea ja näyttävä jouluherkku

jättijoulutorttu
MTV

Jättijoulutorttu on mainio tarjottava kun yllätysvieraat saapuvat tai olet kyllästynyt näpertelyyn. Tämän esivalmistelu käy nopeasti ja kun laitat täytteet lehtitaikinakäännösten päälle, torttu myös pysyy kiinni.

Ainekset

  • 400 g lehtitaikinalevy
  • 1-2 päärynää
  • 200 g Nutella pähkinä-kaakaolevitettä
  • ½ tl kanelia
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus neilikaa

Voiteluun

  • kananmuna

Valmistusohje

Jättijoulutorttu valmistuu näin: 

Annoksia: 10
Valmistusaika: 10 min + 15 min paistaminen 

  1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Kun torttulevy on sulanut, leikkaa sen jokaiselta sivulta yksi viilto reunalta keskelle viistottain. Näistä saat taivutettu sakarat.
  3. Kuori ja paloittele päärynä. Laita päärynäkuutiot tortun keskelle kasaksi. Käännä joka toinen sakara reunoilta keskelle siten, että muodostuu perinteisen mallinen tähtitorttu.
  4. Paina keskikohta alas.
  5. Sekoita Nutellan joukkoon joulumausteet ja levitä seos tortun keskikohtaan.
  6. Voitele torttu rikotulla kananmunalla.
  7. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
  8. Torttu on parhaimmillaan lämpimänä.
  9. Vinkki! Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!