Jättijoulutorttu – helppo, nopea ja näyttävä jouluherkku
Julkaistu
Jättijoulutorttu on mainio tarjottava kun yllätysvieraat saapuvat tai olet kyllästynyt näpertelyyn. Tämän esivalmistelu käy nopeasti ja kun laitat täytteet lehtitaikinakäännösten päälle, torttu myös pysyy kiinni.
Ainekset
- 400 g lehtitaikinalevy
- 1-2 päärynää
- 200 g Nutella pähkinä-kaakaolevitettä
- ½ tl kanelia
- ripaus kardemummaa
- ripaus neilikaa
Voiteluun
- kananmuna
Valmistusohje
Jättijoulutorttu valmistuu näin:
Annoksia: 10
Valmistusaika: 10 min + 15 min paistaminen
- Ota lehtitaikinalevy sulamaan ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kun torttulevy on sulanut, leikkaa sen jokaiselta sivulta yksi viilto reunalta keskelle viistottain. Näistä saat taivutettu sakarat.
- Kuori ja paloittele päärynä. Laita päärynäkuutiot tortun keskelle kasaksi. Käännä joka toinen sakara reunoilta keskelle siten, että muodostuu perinteisen mallinen tähtitorttu.
- Paina keskikohta alas.
- Sekoita Nutellan joukkoon joulumausteet ja levitä seos tortun keskikohtaan.
- Voitele torttu rikotulla kananmunalla.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Torttu on parhaimmillaan lämpimänä.
- Vinkki! Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku