Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin jouluisia leivonnaisia Nannan ja Marcoksen johdolla. Tämä taatelikakku tuoksuu ihanan karamelliselle jo pöydällä jäähtyessään. Ihan paras kakku, joka vain paranee entisestään vanhetessaan!
Ainekset
- 10-12 annosta
- 200 g taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl kermaviiliä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 vaniljatanko
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota 1,8 l-vetoinen rengasvuoka. Pilko taatelit ja keitä pehmeiksi veden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja sulata voi lämpimän taateliseoksen joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, taateliseos ja halkaistun vaniljatangon sisus varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku