Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin jouluisia leivonnaisia Nannan ja Marcoksen johdolla. Tämä taatelikakku tuoksuu ihanan karamelliselle jo pöydällä jäähtyessään. Ihan paras kakku, joka vain paranee entisestään vanhetessaan!

Ainekset

  • 10-12 annosta
  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 vaniljatanko
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota 1,8 l-vetoinen rengasvuoka. Pilko taatelit ja keitä pehmeiksi veden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja sulata voi lämpimän taateliseoksen joukkoon.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, taateliseos ja halkaistun vaniljatangon sisus varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen.

 

Parhaat ruokaohjelmat