Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaa-rusinapiparit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen leipoo yhdessä leivontanurkan Arja Savelan kanssa suussa sulavia joulupipareita. Kokeile vaikka kaikkia: suklaa-rusinapipareita, hevosenkiä, piparisia murotaikinapikkuleipiä ja sydän-ikkunapipareita.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 200 g tummaa suklaata rouheena
  • 2 dl hienonnettuja rusinoita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon. Leivo taikinasta ensin tanko ja leikkaa se paloiksi.

Pyörittele palloja ja pane pellille harvakseltaan. Litistä palloja hieman jauhotetulla haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Kasta jäähtyneet piparit sulatettuun tummaan tai vaaleaan suklaaseen. Sen jälkeen voit ripotella suklaan päälle rouhittuja manteleita, rouhittuja pistaasipähkinöitä, nonparelleja tai rouhittua suklaata.

Voit myös ”liimata” kaksi piparia yhteen vadelmahillolla ja vasta sen jälkeen kasta pipari sulaan suklaaseen.

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut