Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Eliaksen ja Amandan Jouluinen suklaatoffee

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps13_1285
MTV Oy/ Miira Ojanen
Julkaistu 20.12.2021 20:40

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.

Ainekset

  • 2 dl Valio kuohukermaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 25 g Valio voita
  • 50 g tummaa suklaata
  • 1 tl sormisuolaa
  • ½ tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl pakastekuivattua vadelmaa

Valmistusohje

OHJE: Mittaa kattilaan kuohukerma, sokeri, siirappi sekä voi. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen liedellä 10-12 minuuttia, kunnes se on paksua. Vesilasiin tiputtaessa seos jähmettyy ja pystyt pyörittämään siitä pallon sormilla.

Kun toffee on valmista lisää joukkoon paloiteltu suklaa, sekä ½ tl sormisuolaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja lisää päälle pipareita ja pakastekuivattua vadelmaa ennen kuin se ehtii jähmettyä. Anna toffeen jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta se sitten jäähtymään jääkaappiin. Paloittele sopiviksi paloiksi ja ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit