Tiramisu amaretolla
Perinteinen italialainen jäkiruoka, tiramisu, saa makua kahvista ja amaretosta. Savoiardi-keksien sijaan täyteläisen herkun perustaksi käy myös aivan tavallinen sokerikakkupohja.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 1 dl tomusokeria
- 250 g mascarpone-juustoa
- 0,5 pakettia savoiardi-keksejä
- vahvaa kahvia
- 1 rkl amarettoa
Valmistusohje
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa kovaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita juustoa esimerkiksi haarukalla niin, että saat sileän rakenteen. Sekoita juusto sitten keltuais-sokerivaahtoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Nostele vaahto varovaisesti juustoseokseen.
Asettele savoiardi-keksit tarjoiluastian pohjalle. Keksien sijaan voit käyttää myös sokerikakkupohjaa. Sekoita likööri kahviin ja lusikoi kahvi keksien päälle, jotta ne pehmenevät.
Kaada täyte kekseille, peitä astia ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku