Joulun itsetehty maksapasteija
Itsetehty maksapasteija on yksi joulupöydän parhaita herkkuja. Nauti etikkakurkkujen kera. Viipaloitua silavaa voit tilata lihatiskillä.
1 isoon pasteijaan
- 500 g sianmaksaa
- 5 dl maitoa
- n. 250 g silavaa ohuina viipaleina
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
- 8 anjovisfileetä
- 4 kananmunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl perunajauhoja
- 3 dl kuohukermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 maustemitta quatre epices -mausteseosta
- 2-3 cl konjakkia
Valmistusohje
1. Laita maksa likoamaan maitoon yön yli ja valuta.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa pitkulainen leipävuoka silavaviipalein. Paista sipuli voissa.
3. Sekoita ylijäänyt silava sekä maksa hienoksi monitoimikoneessa, lisää anjovis ja sipuli.
4. Vatkaa kerma, munat, jauhot ja perunajauhot. Lisää lihataikinaan. Mausta ja lisää halutessasi konjakkia.
5. Kaada taikina vuokaan niin että reunaan jää n. 1 cm vapaata. Peitä pasteija leivinpaperilla ja pistä siihen muutama ilmareikä.
6. Paista vesihauteessa uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku