Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tanskalainen maksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maukas maksapasteija sopii sekä joulupöytään että vuoden ympäri leivän päälle. Suolakurkku on oiva lisuke.

1 isoon vuokaan

  • n. 600 g sianmaksaa
  • 400 g silavaa
  • 10-12 anjovisfileetä
  • 1 keltasipuli
  • 3 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • pari pekonisiivua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha maksa myllyssä yhdessä silavan, sipulin ja anjoviksen kanssa hienoksi taikinaksi, tai sekoita taikina monitoimikoneessa.

2. Paista voi ja jauhot kattilassa ja lisää maito vähän kerrallaan. Mausta ja keitä paksuksi muhennokseksi 5-10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää munat yksi kerrallaan. Kääntele mukaan maksataikina.

3. Kaada taikina yhteen tai useampaan korkeareunaiseen vuokaan. Peitä foliolla, johon teet muutamia ilmareikiä. Paista vesihauteessa uunin keskitasolla n. 1 tunti. Poista folio paistamisen lopussa niin että pinta saa hieman väriä. Peitä ennen tarjoilua kevyesti paistetuilla pekoniviipaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija