Joulumaksapasteija
Tässä reseptissä käytämme sianmaksaa. Totta kai jouluna pitää käyttää sikaa. Maksan hieman katkera maku miedontuu, jos sen antaa liota maidossa yön yli.
1 pasteijaan
- 600 g sianmaksaa
- 1 keltasipuli
- 1+1 rkl voita
- 3 anjovista
- 100 g silavaa
- 100 g vehnäjauhoja
- 50 g perunajauhoja
- 4 kananmunaa
- 2 rkl kidesokeria
- 2 rkl suolaa
- 1 tl jauhettua valkopippuria
- 8 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Anna maksan levätä maidossa yön yli. Kuivaa se hyvin ja paloittele isoiksi paloiksi.
2. Paista sipulia 1 rkl voita keskilämmöllä ilman että se saa väriä. Paista anjoviksia mukana hetki.
3. Jauha silava, maksa ja sipuli-anjovispaistos hienoksi lihamyllyssä tai monitoimikoneessa.
4. Sekoita jauhot, perunajauhot, munat, sokeri, suola ja pippuri sekä kerma. Lisää seosta maksamassaan vähän kerrallaan.
5. Voitele pasteijavuoka ruokalusikallisella voita, kaada taikina vuokaan ja paista vesihauteessa 200-asteisessa uunissa n. 1 ½ tuntia. Kokeile tikulla, että pasteija on kypsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku