Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joulumaksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä reseptissä käytämme sianmaksaa. Totta kai jouluna pitää käyttää sikaa. Maksan hieman katkera maku miedontuu, jos sen antaa liota maidossa yön yli.

1 pasteijaan

  • 600 g sianmaksaa
  • 1 keltasipuli
  • 1+1 rkl voita
  • 3 anjovista
  • 100 g silavaa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 50 g perunajauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl jauhettua valkopippuria
  • 8 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Anna maksan levätä maidossa yön yli. Kuivaa se hyvin ja paloittele isoiksi paloiksi.

2. Paista sipulia 1 rkl voita keskilämmöllä ilman että se saa väriä. Paista anjoviksia mukana hetki.

3. Jauha silava, maksa ja sipuli-anjovispaistos hienoksi lihamyllyssä tai monitoimikoneessa.

4. Sekoita jauhot, perunajauhot, munat, sokeri, suola ja pippuri sekä kerma. Lisää seosta maksamassaan vähän kerrallaan.

5. Voitele pasteijavuoka ruokalusikallisella voita, kaada taikina vuokaan ja paista vesihauteessa 200-asteisessa uunissa n. 1 ½ tuntia. Kokeile tikulla, että pasteija on kypsä.

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija