Joulupasteijan valmistuksen ei tarvitse olla hankalaa. Laita vuoan pohjalle leivinpaperia niin pasteija on helppo irrottaa sen jäähdyttyä.

1 pasteijaan

  • n. 250 g sianmaksaa
  • 250 g sianjauhelihaa
  • 1 pieni rasia anjovisfileitä
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kahvikermaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl meiramia
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettu
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Soseuta maksa, sianjauheliha ja anjovis hienoksi taikinaksi. Lisää konjakki.

2. Kuumenna kerma ja jauhot kiehuvaksi, vatkaa kastiketta sileäksi pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan kananmuna. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja valkosipulilla.

3. Sekoita kastike ja maksaseos. Kaada taikina korkeareunaiseen vuokaan, laita laakerinlehti päälle.

4. Peitä kannella tai alumiinifoliolla, johon pistelet muutamia reikiä. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti, ota kansi pois viimeiseksi 10 minuutiksi. Kaada valmiista pasteijasta neste pois.

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija