Joulun maksapasteija
Maukas, itsetehty maksapasteija on mukavaa tarjoiltavaa jouluna, mutta sopii myös vuoden ympäri seisovaan pöytään tai vaikkapa yövoileivälle, mielellään pekonin ja paistettujen herkkusienten kera.
1 isoon pasteijaan
- n. 500 g vasikanmaksaa
- n. 350 g silavaa siivuina
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 pieni rasia anjovisfileitä
- 4 kananmunaa
- 3-4 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 dl kuohukermaa
- 5-6 cl konjakkia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta nelimaustetta
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa pitkulainen leipävuoka ohuilla silavaviipaleilla. Jauha tai soseuta maksa ja loput silavasta hienoksi taikinaksi. Paista sipuli, sekoita taikinaan anjovisten kera. Soseuta vielä hienommaksi.
2. Vatkaa munat, jauhot ja kerma, sekoita taikinaan. Mausta konjakilla ja mausteilla. Täytä vuoka taikinalla, niin että reunaan jää 1 cm tilaa. Laita päälle laakerinlehdet ja peitä alumiinifoliolla, johon pistät muutaman ilmareiän.
3. Paista vesihauteessa uunin keskitasolla 1-1 ½ tuntia. Ota folio paistamisen loppua kohden, niin että pinta saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku