Nopea kananmaksapatée joulupöytään
Tämä on uskomattoman helppo ja herkullinen jouluinen paté, joka maistuu leivän päällä tai joulun alkupala lautasella perunan, salaatin ja muiden jouluherkkujen kera.
Ainekset
- 250 g voita
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 4 timjamin oksaa hienonnettuna
- 1 laakerinlehti
- 600 g kananmaksaa
- 0,5 dl calvadosta, portviiniä tai konjakkia
- ½ tl maustepippuria
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Sulata voi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kaada pannulle muutama ruokalusikallinen sulatettua voita ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää timjami ja laakerinlehti. Lisää kananmaksat pannulle ja paista keskikovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes maksa on kypsää mutta hiukan punertavaa sisältä. Lisää calvados tässä vaiheessa ja mausta pippureilla ja suolalla. Poista laakerinlehti ja kaada pannun sisältö tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma joukkoon ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Lisää myös noin 1,5 dl sulatettua voita. Kaada kannelliseen kauniiseen tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä n. 1-2 tuntia kylmässä. Kaada pinnalle kerros sulaa voita ja anna voin jähmettyä. Paté säilyy jääkaapissa voikannen alla reilun viikon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka