Joulunekut
Varaudu vahtimaan seosta liedellä n. 20 minuuttia ja tee vesitesti kylmään veteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
100 kpl
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
- ¼ tl leivinjauhetta
Lisäksi tarvitset
- nekkuvuokia
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri, siirappi, voi ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen kunnes massa jähmettyy.
2. Tiputa hieman massaa vesilasilliseen, jos se jähmettyy, massa on valmista.
3. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan mantelit ja leivinjauhe.
4. Lusikoi nekkutaikina pieniin vuokiin ja laita kylmään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka