Joulunekut

Varaudu vahtimaan seosta liedellä n. 20 minuuttia ja tee vesitesti kylmään veteen.

100 kpl

  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
  • ¼ tl leivinjauhetta

Lisäksi tarvitset

  • nekkuvuokia

Valmistusohje

1. Kuumenna sokeri, siirappi, voi ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen kunnes massa jähmettyy.

2. Tiputa hieman massaa vesilasilliseen, jos se jähmettyy, massa on valmista.

3. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan mantelit ja leivinjauhe.

4. Lusikoi nekkutaikina pieniin vuokiin ja laita kylmään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.