Joulukuulat

Mantelimassaa voi käyttää monenlaisiin joulumakeisiin. Tämän reseptin joulukuulat ovat helppoja valmistaa, ja ehkä ohje voi inspiroida uusien makeisten keksimiseen kotikeittiössä. Pienet leipurit saattavat tarvita aikuisen apua suklaan sulattamisessa.

50 kuulaan

  • 100 g mantelimassaa
  • 30 g hillottua, hienonnettua inkivääriä
  • 30 g rouhittuja saksanpähkinöitä
  • 25 g taloussuklaata
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Sekoita mantelimassa, inkivääri ja pähkinät tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kuulia.

2. Sulata taloussuklaa vesihauteessa: Kuumenna kattilassa vettä, laita suklaa syvälle lautaselle, jonka laitat kattilan päälle. Huom! Vesi saa vain poreilla, ei kiehua, silloin suklaasta voi tulla rakeista.

3. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Jäähdytä ja pyörittele kaakaojauheessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.