Joulukuulat
Mantelimassaa voi käyttää monenlaisiin joulumakeisiin. Tämän reseptin joulukuulat ovat helppoja valmistaa, ja ehkä ohje voi inspiroida uusien makeisten keksimiseen kotikeittiössä. Pienet leipurit saattavat tarvita aikuisen apua suklaan sulattamisessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
50 kuulaan
- 100 g mantelimassaa
- 30 g hillottua, hienonnettua inkivääriä
- 30 g rouhittuja saksanpähkinöitä
- 25 g taloussuklaata
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Sekoita mantelimassa, inkivääri ja pähkinät tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kuulia.
2. Sulata taloussuklaa vesihauteessa: Kuumenna kattilassa vettä, laita suklaa syvälle lautaselle, jonka laitat kattilan päälle. Huom! Vesi saa vain poreilla, ei kiehua, silloin suklaasta voi tulla rakeista.
3. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Jäähdytä ja pyörittele kaakaojauheessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"