Iso omenakakku

Tästä isosta ja mehevästä kakusta riittää isolle porukalle.

1 kakkuun

  • 4-5 omenaa, kuorittuina ja kuutioituina
  • 1 ½ tl jauhettua kanelia
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl kidesokeria
  • 150 g voisulaa
  • 4 dl korppujauhoja
  • 1 dl hienonnettuja manteleita
  • 4 hienonnettua karvasmantelia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita omena ja kaneli kulhossa.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan, viimeiseksi sekoitat mukaan kaneliomenat ja kerman.

3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!