Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Iso omenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä isosta ja mehevästä kakusta riittää isolle porukalle.

1 kakkuun

  • 4-5 omenaa, kuorittuina ja kuutioituina
  • 1 ½ tl jauhettua kanelia
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl kidesokeria
  • 150 g voisulaa
  • 4 dl korppujauhoja
  • 1 dl hienonnettuja manteleita
  • 4 hienonnettua karvasmantelia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita omena ja kaneli kulhossa.

2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan, viimeiseksi sekoitat mukaan kaneliomenat ja kerman.

3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku