Iso omenakakku
Tästä isosta ja mehevästä kakusta riittää isolle porukalle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 4-5 omenaa, kuorittuina ja kuutioituina
- 1 ½ tl jauhettua kanelia
- 3 kananmunaa
- 4 dl kidesokeria
- 150 g voisulaa
- 4 dl korppujauhoja
- 1 dl hienonnettuja manteleita
- 4 hienonnettua karvasmantelia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita omena ja kaneli kulhossa.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää voi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan, viimeiseksi sekoitat mukaan kaneliomenat ja kerman.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"