1. Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi.
3. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka tai mascarpone- tai tuorejuusto ja mausta sopiva maku sokereilla. Ota puolet seoksesta erilleen ja sekoita seokseen karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa valmiina. Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmaressa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.
5. Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle kermakarkkiseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kaada loppu rahka- tai tuorejuustoseos tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen.
6. Koristele ennen tarjoilua karkeilla ja yrtein esim. sitruunamelissan lehdin. Myös syötäviä kukkia voit käyttää tortulle (esim. orvokki, voikukka tai puna-apila) sekä pieniä koivun hiirenkorvia.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy