Laita vesi kiehumaan kahteen kattilaan. Keitä punajuuret kuorineen toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, n. 1-1½ tuntia, aikaan vaikuttaa punajuurien koko. Keitä ohrasuurimot toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä, kypsymisaika on n. 35 minuuttia.
Valuta kypsistä ohrista keitinvesi pois. Kuori jäähtyneet punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi raastimella tai monitoimikoneella, laita raaste isoon kulhoon. Hienonna mukaan sipulit ja lisää valutetut ohrat sekä rouhittu mustapippuria. Murusta joukkoon sinihomejuusto. Sekoita massa kunnolla sekaisin.
Voitele 2 laakeaa uunivuokaa (1,5 -1,8 l) ja kaada seokset niihin. Riko munat ja vispaa ne kevyesti ne maitoon. Lisää munamaitoa vuokiin niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1½ tuntia. Ripottele halutessasi paistamisen puolessa välissä pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Tarkkaile uunisi lämpöä, jos uuni tuntuu paistavan liian tehokkaasti, pienennä lämpöä tai paista hieman lyhyempi aika.
VINKKI: Sinihomejuuston tilalla voit käyttää 200 g appelsiinituorejuustoa, lisää tällöin ruokaan 1-2 tl suolaa.