Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaahtokarkki-suklaamousseleivokset naistenpäiväksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä makeassa leivonnaisessa leivosten päällä on karkkia ja pähkinöitä, hieman jenkkityylistä ja todella makeaa herkkusuille!

12 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)

Suklaamousse

  • 150-200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1-2 tl rommia tai likööriä)

Kostutus ja täyte

  • n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
  • 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta

Koristeeksi

  • runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä

Valmistusohje

Voit käyttää vaahtokarkkien tilalla myös ranskalaisia pastilleja, jos pidät niistä enemmän.

Mikäli et halua leivoksiin karkkia, käytä raikkaita marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita tai vaikkapa kirsikoita tai hedelmäpaloja, esim. aprikoosipalat sopivat mainiosti.

Hilloksi leivoksen päälle sopii raikas karpalo- tai puolukkahillo, sitrusmarmeladi, tyrnihillo ja niin edelleen. Hillon voi toki jättää poiskin

Ota taikina sulamaan levyt erilleen. Jaa kumpikin sulanut levy kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille.

Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-9 min. Jäähdytä pohjat.

Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa , ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halutessasi lisää vatkaamisen lopussa sekaan hieman rommia tms. mausteeksi.

Kostuta leivospohjat, jaa niille raikasta marja- tai hedelmäsosetta ja pursota tai levitä päälle kauniisti runsaasti moussea sekä koristeeksi päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä.

VINKKI: Voit lisätä Kauramurotaikinaan 2-3 rkl vahvaa kaakaojauhetta, jolloin saat suklaisia pohjia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset