Vaahtokarkki-suklaamousseleivokset naistenpäiväksi
Tässä makeassa leivonnaisessa leivosten päällä on karkkia ja pähkinöitä, hieman jenkkityylistä ja todella makeaa herkkusuille!
12 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)
Suklaamousse
- 150-200 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1-2 tl vaniljasokeria
- (1-2 tl rommia tai likööriä)
Kostutus ja täyte
- n. 1½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria, hedelmämehua tai rommia
- 2 dl raikasta marja- tai hedelmäsosetta
Koristeeksi
- runsaasti vaahtokarkkeja ja cashew-pähkinöitä
Valmistusohje
Voit käyttää vaahtokarkkien tilalla myös ranskalaisia pastilleja, jos pidät niistä enemmän.
Mikäli et halua leivoksiin karkkia, käytä raikkaita marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita tai vaikkapa kirsikoita tai hedelmäpaloja, esim. aprikoosipalat sopivat mainiosti.
Hilloksi leivoksen päälle sopii raikas karpalo- tai puolukkahillo, sitrusmarmeladi, tyrnihillo ja niin edelleen. Hillon voi toki jättää poiskin
Ota taikina sulamaan levyt erilleen. Jaa kumpikin sulanut levy kuuteen osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien pohjille ja reunoille.
Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-9 min. Jäähdytä pohjat.
Valmista suklaamoussetäyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa , ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Halutessasi lisää vatkaamisen lopussa sekaan hieman rommia tms. mausteeksi.
Kostuta leivospohjat, jaa niille raikasta marja- tai hedelmäsosetta ja pursota tai levitä päälle kauniisti runsaasti moussea sekä koristeeksi päälle vaahtokarkkeja ja pähkinöitä.
VINKKI: Voit lisätä Kauramurotaikinaan 2-3 rkl vahvaa kaakaojauhetta, jolloin saat suklaisia pohjia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa