Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin

Julkaistu 09.02.2016 15:32

Tässä mokkapalat on leivottu täysjyvävehnäjauhoihin eli grahamjauhoihin ilman valkoisia jauhoja. Mukana on mehevyyttä antamassa tummaa suklaata ja punajuuri-perunasosetta, mokan maun tuo vahva kahvi taikinassa.

Ainekset

  • uunipellillinen, noin 24 neliötä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 rkl tummaa, vahvaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl vahvaa kahvia
  • 250 g punajuuri-perunasosetta, reilu 2 dl (½ pötköä, Pirkka)

Päälle

  • 1–2 rkl punajuurimehua
  • ½ dl kuumaa voi- tai margariinisulaa
  • n. 4 rkl sitruunamehua
  • 6–7 dl tomusokeria

Pinnalle

  • koristerakeita, esim. sydämiä

Valmistusohje

Sulata tumma suklaa ja rasva kattilassa tai kipossa mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin. Sekoita jauhoseos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Sekoita joukkoon myös jäähtynyt voi-suklaasulaseos ja punajuuri-perunasose. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, punajuuri- ja sitruunamehun suhteella voi säädellä vaaleanpunaisuuden astetta. Katso joka tapauksessa, että kuorrute on paksua, mutta silti vielä juoksevaa. Kaada ja levitä se nopeasti hieman lämpimän torttupohjan päälle. Koristele heti nonparellein tai koristerakein. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä.

VINKKI: Voit ottaa piparkakkumuotilla leivoksista erimuotoisia kuin neliöitä.

Resepti:

Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Mokkapalat