9.2.2016. Tässä ohjeessa yhdistyy pannari ja juurespihvit. Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, palsternakka, bataatti, peruna tai juuriselleri. Myös fenkolia voit lisätä juuresten joukkoon, jos pidät sen mausta. Piimä tai kefiiri nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan. Tee pannaripihvit paprikarenkaiden sisään. Saat näyttävää tarjottavaa helposti. Erivärisillä paprikoilla saat erivärisiä juurespihvien reunoja. Juurespannarit ovat maistuvia kuumina inkiväärisen hunajan ja yrttisen ranskankerman kera.
n. 15 kpl tai 1 uunipellillinen
- 9 dl piimää tai kefiiriä
- 1 ps Myllyn Paras Pannukakkujauhoa
- 1 l juuresraastetta (n. 500 g), esim. 200 g porkkanaa, 100 g palsternakkaa, 100 g juuriselleriä ja 100 g fenkolia tai punajuurta
- 1 sipuli
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
- 4 isoa paprikaa
- 1 rkl rypsiöljyä tai voita
Tarjoiluun
- 1 dl inkiväärihunajaa (tai hunajaa ja inkiväärilastuja)
- n.2 dl ranskankermaa
- n.2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
Valmistusohje
Valmistusohje:
Vispaa isossa kulhossa pannukakkujauho piimään tai kefiiriin ja anna turvota juuresten valmistelun ajan.
Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna voi-kasviöljyseos isolla paistinpannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min.
Poista paprikoista tyvi ja siemenet, mutta pidä ne muuten kokonaisina. Leikkaa nämä n. 1-1½ cm paksuisiksi, tasaisiksi renkaiksi. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se. Levitä paprikarenkaat vieriviereen paperille.
Yhdistä vähän jäähtynyt raasteseos piimäpohjaiseen pannaritaikinaan. Jaa seos kauhalla paprikarenkaiden sisään niin, että ne täyttyvät kokonaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min kauniin värisiksi.
Nauti kuumina inkiväärihunajan ja rosmariinilla maustetun ranskankerman kanssa. Mikäli sinulla ei ole inkiväärihunajaa, raasta tuoretta inkivääriä (1 tl) hunajan (1 dl) joukkoon.
VINKKI: Voit tehdä pannaripihvit myös muihin muotteihin tai annosvuokiin tai vaikkapa piirakkavuokiin, jotka olet voidellut tai vuorannut leivinpaperilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"