Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isoäidin juustonjuoksutepannukakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juustokakku on klassikko, ja luultavasti pannukakut valmistettiin aikoinaan näin. Juustonjuoksutetta käytetään juuston valmistamiseen maidosta, ja sitä voi ostaa apteekista. Tarjoile kakku lakka-, vadelma- tai mansikkahillon kera.

Neljälle

  • 1 iso kananmuna
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl juustonjuoksutetta
  • 1 l maitoa
  • 3 karvasmantelia, hienonnettuina
  • 8 mantelia, hienonnettuina
  • tomusokeria ja mantelilastuja koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Lämmitä 7 dl maitoa kädenlämpöiseksi (37 astetta).

3. Vatkaa muna, sokeri ja jauhot sekä haalea maito. Lisää mantelit ja loput maidosta sekä viimeiseksi juustonjuoksute. Sekoita huolellisesti.

4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja anna seistä 10 minuuttia.

5. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista 1-1 ½ tuntia.

6. Sihtaa päälle tomusokeria ja ripottele päälle hieman mantelilastuja.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku