Isoäidin juustonjuoksutepannukakku

Juustokakku on klassikko, ja luultavasti pannukakut valmistettiin aikoinaan näin. Juustonjuoksutetta käytetään juuston valmistamiseen maidosta, ja sitä voi ostaa apteekista. Tarjoile kakku lakka-, vadelma- tai mansikkahillon kera.

Neljälle

  • 1 iso kananmuna
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl juustonjuoksutetta
  • 1 l maitoa
  • 3 karvasmantelia, hienonnettuina
  • 8 mantelia, hienonnettuina
  • tomusokeria ja mantelilastuja koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Lämmitä 7 dl maitoa kädenlämpöiseksi (37 astetta).

3. Vatkaa muna, sokeri ja jauhot sekä haalea maito. Lisää mantelit ja loput maidosta sekä viimeiseksi juustonjuoksute. Sekoita huolellisesti.

4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja anna seistä 10 minuuttia.

5. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista 1-1 ½ tuntia.

6. Sihtaa päälle tomusokeria ja ripottele päälle hieman mantelilastuja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!