Isoäidin juustonjuoksutepannukakku
Juustokakku on klassikko, ja luultavasti pannukakut valmistettiin aikoinaan näin. Juustonjuoksutetta käytetään juuston valmistamiseen maidosta, ja sitä voi ostaa apteekista. Tarjoile kakku lakka-, vadelma- tai mansikkahillon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 iso kananmuna
- ½ dl kidesokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl juustonjuoksutetta
- 1 l maitoa
- 3 karvasmantelia, hienonnettuina
- 8 mantelia, hienonnettuina
- tomusokeria ja mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Lämmitä 7 dl maitoa kädenlämpöiseksi (37 astetta).
3. Vatkaa muna, sokeri ja jauhot sekä haalea maito. Lisää mantelit ja loput maidosta sekä viimeiseksi juustonjuoksute. Sekoita huolellisesti.
4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja anna seistä 10 minuuttia.
5. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista 1-1 ½ tuntia.
6. Sihtaa päälle tomusokeria ja ripottele päälle hieman mantelilastuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi