Isoäidin juustonjuoksutepannukakku
Juustokakku on klassikko, ja luultavasti pannukakut valmistettiin aikoinaan näin. Juustonjuoksutetta käytetään juuston valmistamiseen maidosta, ja sitä voi ostaa apteekista. Tarjoile kakku lakka-, vadelma- tai mansikkahillon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 iso kananmuna
- ½ dl kidesokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl juustonjuoksutetta
- 1 l maitoa
- 3 karvasmantelia, hienonnettuina
- 8 mantelia, hienonnettuina
- tomusokeria ja mantelilastuja koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Lämmitä 7 dl maitoa kädenlämpöiseksi (37 astetta).
3. Vatkaa muna, sokeri ja jauhot sekä haalea maito. Lisää mantelit ja loput maidosta sekä viimeiseksi juustonjuoksute. Sekoita huolellisesti.
4. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja anna seistä 10 minuuttia.
5. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista 1-1 ½ tuntia.
6. Sihtaa päälle tomusokeria ja ripottele päälle hieman mantelilastuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku