Antti Vahteran toscakakku
Tarjoile klassinen toscakakku päiväkahveilla tai jälkiruuaksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 appelsiinin mehu
- 100 g sulatettua voita
Kuorrutus
- 140 g mantelilastuja
- 140 g sokeria
- 140 g voita
- 1,5 dl kermaa
- 1 rkl siirappia
Valmistusohje
Vaahdota sokeri ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Peitä foliolla, jos kakun pinta alkaa saada väriä uunissa.
Mittaa kuorrutteen kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella jatkuvasti.
Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa