Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Antti Vahteran toscakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile klassinen toscakakku päiväkahveilla tai jälkiruuaksi.

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin mehu
  • 100 g sulatettua voita

Kuorrutus

  • 140 g mantelilastuja
  • 140 g sokeria
  • 140 g voita
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl siirappia

Valmistusohje

Vaahdota sokeri ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää voi ja appelsiinin mehu varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Peitä foliolla, jos kakun pinta alkaa saada väriä uunissa.

Mittaa kuorrutteen kaikki aineet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen kunnes kuorrutus on kiehunut kokoon ja saanut kauniin värin. Muista sekoitella jatkuvasti.

Levitä kuorrutus paistetun kakkupohjan päälle. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Toscakakku